torstai 18. heinäkuuta 2013

Ready, set, ACT!

Kaksi minulle rakasta harrastusta, teatteri ja amerikkalainen jalkapallo, ovat hyvin samankaltaisia. Molemmat vaativat onnistuakseen omistautuneen ryhmän joka harjoittelee aktiivisesti yhdessä ja itsekseen. Hyvä suoritus on usean tekijän summa. Ei riitä, että hallitset oman osuutesi. Sinun tulee myös tietää, mitä muut tekevät ja missä järjestyksessä jotta osaat ajoittaa tekemisesi oikein.

Vanulaisten opastamista jefu-poseerauksen saloihin.

Ennen peliä ja esitystä tulee lämmitellä huolella ja käydä ryhmän kanssa läpi mitkä ovat kenenkin vastuualueet. Keskittyminen suoritukseen alkaa viimeistään pari tuntia ennen h-hetkeä. Kenttä/näyttämö tulee valmistella, laittaa rooliasu/varusteet valmiiksi ja käydä vielä kerran aiemmin ongelmia aiheuttaneet kohtaukset/taktiikat. Pelin/näytelmän aikana tulee olla jatkuvasti tietoinen tilanteesta ja siitä, kenen vuoro on seuraavaksi näyttämöllä/kentällä. Hyvä suoritus vaatii huolellisen valmistautumisen lisäksi herpaantumattoman keskittymisen, sillä yllättävät tilanteet tulee hoitaa samantien improvisoiden.

Kaisan, Ainon, Mimmin, Hekan ja Salsan jefu-poseeraus sisätiloissa, toimii!


Jälkeenpäin on syytä käydä läpi, miten asiat hoituivat, missä on parantamisen varaa ja antaa itsensä palautua rauhassa suorituksesta.

Blogin päivitti tällä kertaa mm. VANU-ryhmän mm. taustatiimissä rellestävä herra Heikki "Heka" Manninen. Jefu = jenkkifudis = amerikkalainen jalkapallo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti